Fritidshem (Grundskolan)

Bergaskolans fritidshem (Grundskola)

Öppettider: kl. 07.00–17.30.

(Skoldagen pågår kl. 8.20 - 13.30.)

Telefon: 018 - 727 55 28

På Bergaskolans fritidshem går elever från förskoleklass till årskurs 3 (och några elever från särskolan) och totalt är det ungefär 120 elever som går på fritidshemmet. Vår verksamhet bygger på läroplanen men tar avstamp i elevernas behov och intressen. Vid läsårsstart får eleverna besvara en enkät där de röstar för aktiviteter de skulle vilja se på sitt fritidshem. Eleverna väljer sedan själva vilka aktiviteter de vill delta i och vi erbjuder ett brett utbud av aktiveter för att stimulera alla olika intressen. Vi arbetar även tematiskt utifrån läroplanen med teman såsom värdegrund, digitalisering, kultur, vetenskap, genus, hälsa, m.m.

Vi har även aktiviteter i faddergrupper (används även på skoltid och är kortfattat åldersblandade grupper) där de möts och gör diverse aktiviteter i syfte att få äldre förebilder samt få möjligheten att prova nya aktiviteter med nya människor och därmed skapa större trygghet på fritids som helhet.

Vi samarbetar med Bergaskolans grundsärskola där deras elever deltar i verksamhetens aktiviteter i syfte att öva socialt samspel och samtidigt öka grundskoleelevernas förståelse för människors olika behov och förutsättningar.

Vi arbetar och utformar hela verksamheten utifrån direktiv angivna i skollagen – läs  mer här:

Lovverksamhet

Fritidshemmet är öppet under lovtid och öppettiderna är behovsanpassad (öppettider anpassas efter omsorgsbehovet). På lovtid gör vi säsongsanpassade aktivieter, går på utflykter, gör aktivieter som passar sig bättre i mindre grupper samt gör mycket annat kul och strimulerande. Anmälan görs i förtid och schemat anpassas utifrån elevgruppens storlek.

Sjukanmälningar under lovtid görs ej på skola 24 utan direkt till fritids på 018-727 55 28.

Sommarfritids

Under juli månad slås fritidsverksamheten ihop med fyra andra fritidshem i närområdet (Flogsta-, Malma-, Hågadal- och Rosendalsskolan) för att skapa större elevgrupper och en mer meningsfull verksamhet.

Sommarfritids 2020 är på Malmaskolan

Viktigt att söka plats på fritids omgående!

Behöver ditt barn plats på fritidshem i höst? Ditt barn kanske börjar i förskoleklass eller har nyss flyttat hit? Då behöver du söka plats omgående för att det ska vara klart innan sommarlovet. Fritidshem gäller för barn från förskoleklass till årskurs 3. Du hittar information och en e-tjänst för ansökan (eBarnUngdom) på uppsala.se.

Rätt till plats?

• Eleverna har rätt till fritidsplacering under den tid som behövs för att föräldrarna ska kunna arbeta eller studera. Läs mer om Uppsala Kommun direktiv kring placering på:
  • Kontakt antagningsenheten -  0771 001 (telefontid 9.30 – 11.30 mån – tors)
  • Antagning.forskola@uppsala.se

Kontakt: